Silikonske varalice za smudja. Ribolov soma varalicom

YUM SHAD SCENT 118ml

Silikonske varalice za smudja

Najvjerojatnije ih privlači specifično zveckanje žlice od žlicu te njezino lelujanje koje savršeno oponaša kretanje bijele ribe. Ono što volimo kod ovog mamca je to da može da se peca sa izuzetno malim brzinama, što ga čini savršenim za prirodne, spore prezentacije. Ova filozofija se pretezno odnosi na stuku, a i ostale predatore. Takođe je veoma efikasan u ribolovu na rekama, pošto se pojavio slučaj da je na Dunavu upecan smuđ preko 10kg i to baš zahvaljujući Big Byte Baits Shad mamcu. Ja mislim u rasporedu mase, balansu balastu i - obliku repa.

Next

Saveti za pecanje smudja

Silikonske varalice za smudja

Potrebno je dobro poznavati rijeku i njezino dno kako bi znali kada moramo varalicu dignuti, a kada spustiti da se slobodno zakotrlja dnom. Smestite vas camac na mestima gde ima dosta drezge I trave. Masa mu nije slično kao kod Orkinih šedova u leđima nego u - stomaku! I ribici neka se peraje viore. . Na dnu je voda toplija, a sporiji tok omogučava ribama da se sporije kreću i štede energiju. Treba znati da su to izuzetno svestrani mamaci, što znači da mogu biti veoma zgodni u velikom broju različitih situacija sa kojima se suočavate dok ste na vodi.

Next

Orka Kosač 8

Silikonske varalice za smudja

Znao sam provesti čitave noći na vodi, doslovce bi na vodu došao u sumrak i neumorno bacao varalice sve dok ne svane, a grizli bi samo boleni, klenovi i jezovi. Kao mnoge druge životinje, koje se hrane planktonom, tako i tolstolobik naraste do ogromne težine, pa je možda baš zbog toga tako tražena riba. Za varaličarenje soma uglavnom se koriste štapovi u dužinama od 2,70-3,30 m te gramažama od 100-300g. Za vrijeme vrućih i sparnih noći daleko najbolja varalica za lov soma je dupla žlica. Somovi se gotovo i ne kreću i gotovo su neuhvatljivi. Ipak, kada bih morao da biram samo jedan model varalice, jednu veličinu, izbrao bih R2S Bottom Walker! Potrudite se i da pročitate pravila foruma dok koristite board. Zato je vrlo stabilan i prilikom bržeg povlačenja, a i prilikom žešćih cimanja štapom.

Next

Saveti za pecanje smudja

Silikonske varalice za smudja

Čak i kada sam promenio mesto, i bacio u plićak - udarac… Tako sam tog hladnog novembarskog dana postavio jedan od mojih najdražih rekorda - ne toliko po veličini niti brojnosti ulova, nego po broju udaraca: u maksimum tridesetak hitaca te varalice ulovio sam ove smuđeve sa slike, plus par većih koji su pušteni — ovi sa fotografije su od kile i po do dve, naručeni za goste hotela! Pribor za varaličarenje soma Pribor za ribolov soma varalicom mora biti snažan, što ujedno podrazumijeva i veću težinu štapa, role, pa i same varalice. Mann's shad dolazi u 4 veličine, i 12 boja i bio je prvobitno razvijen za ribolov štuke. Uglavnom hvata živi plijen, ali hrani se i strvinama. Vodjenje twister varalice Tvistera je slicno. Ali, u čemu je tačno tajna enormne lovnosti ove varalice? Bilo bi poželjno da štap ima pojačane vodilice i držač za rolu.

Next

Varaličwww.visualbee.com

Silikonske varalice za smudja

Pri postavljanju ove varalice moramo imati u vidu da udica treba da ima tesko olovo na kraju, treba da je dovoljno dugacka dabi mogli pronizati je kroz silikon na zeljeno mjesto. U ovakvim uvijetima somove možemo uspiješno varaličariti i po danu. Ova osobina im daje jedinstven akciju repa i tela, kojima možete da šaljete ogromne vibracije. Zabacujem duplu žlicu, a Sava doslovce gori od raubova bolena, somova i smuđeva, kederi pršte na sve strane, nezaboravan prizor. Orka shad dolazi u 13 veličina, počev od 4cm do 26cm. Vremenski uslovi itekako imaju ulogu u ribolovu na smudja, a najbolje se pokazalo vrijeme u fazi punog mijeseca kao i mlad mijesec i 3 do 4 dana prije novog mladog mjeseca, isto tako je vazno i kakav je barometarski pritisak.

Next

Smuđ

Silikonske varalice za smudja

Somovi tada nisu u fazi hranjenja pa ih je potrebno isprovocirati na napad. Ima solidnu vezu tela sa repom koji generiše veliku akciju, što je neodoljiva opcija za smuđa. Na poziciju sam stigao oko 22h, puhao je jak vjetar, kiša još uvijek nije počela padati, ali je počelo grmiti i sijevati. Može doseći dužinu od preko 3m i težiti više od 150 kilograma. Kreću se za bijelom ribom, ulaze u jake struje i virove gdje im je bijela riba lak plijen. Kopyto dolazi u 6 dimenzija, počev od 3,5 cm do 15 cm.

Next

Saveti za pecanje smudja

Silikonske varalice za smudja

Ova silikonska varalica ima neverovatnu akciju što je čini posebnom, bez obzira na temperaturu vode. Poslužit će nam dubokoroneći ili toneći vobleri te glavinjare odgovarajuće težine. Najbolje je koristiti glasne varalice sa jakom vibracijom. Ovaj Shad ima neverovatnu akciju I kada se koristi u samom ribolovu on postaje veoma brz i veoma često izaziva smuđa na akciju. Voda je sve hladnija, a somovi se povlače u zimovnike. Oblik omogućava da ga riba proguta odmah istovremeno ostvarivši dobro zabadanje udice, bez gubljenja mnogo ribe. Sacekajte neko vreme da smudj pronadje vas mamac.

Next